Utmarksverige

VARUKORG

KONTO

Om oss

Hos oss på Utmark Sverige kan du lära dig dig om grunderna för att enkelt kunna vistas i vår natur. 

Om oss

“Travel changes you. As you move through this life and this world, you change things slightly, you leave marks behind, however small. And in return, life and travel leaves marks on you

— Anthony Bourdain

Utmark är ett gammalt svenskt ord som i grunden betyder den mark som finns utanför den stora gården. Mark som arrenderades ut till andra familjer som önskade en plats att odla och vårda, för att leva och överleva.

Det är alltså där vi håller till, i utmarkerna utanför staden. Bortom staden och stadens brus. Här kan vi i naturen njuta och lära, leva och överleva. Hos oss på Utmark Sverige kan du lära dig dig om grunderna för att enkelt kunna vistas i vår natur. Det finns sedan den 15 maj en Fickhandbok för naturbörjare. Till höger ser du datum för föredrag/reciterande ur boken samt försäljning.

hiker-at-a-mountain.jpg

topptur Kebnekaise

Kommande

Nästa topptur är den 13-17 September 2023

Drömmer du om att bestiga Sveriges högsta topp? Låt drömmen bli verklighet och följ med på en oförglömlig topptur till Kebnekaise.

Ta möjligheten och kom med på ett oförglömligt äventyr.

Utforska

Utforska

Kebnekaises omgivningar erbjuder något av Sveriges mest spektakulära landskap.  Hisnande vyer och unik växter och djur. Du kan skåda allt från fjällripa till renar, och beundra alpina växter som blommar trots det tuffa klimatet.

Äventyr

Äventyr

Att bestiga Kebnekaise är en fysisk och mental prövning. Men när du når toppen, belönas du med en känsla av prestation och en utsikt som slår det mesta.Något för alla

Något för alla

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren äventyrare kan en professionell guide hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och öka ditt självförtroende.Professionella Guider

Professionella Guider

När du bestiger Kebnekaise med oss, får du inte bara ett äventyr – du får ett drömteam av guider vid din sida. Följ med oss och låt våra guider förvandla din Kebnekaise-upplevelse från en dröm till en ill en triumferande verklighet

Vi på utmarksverige

Tony Blom

Grundare - Guide, Föreläsare & Instruktör

Jag planerar, designar och utformar olika paket, provningar, föredrag och program. Sprungit i skogen och på fjället sedan barnsben. Har alltid älskat det och ser för varje år ett högre värde och njutning i att få vara i naturen. Önskar att fler kan vara ute på sina villkor och med en bra kunskapsgrund

Liv Karlsson

Designer

Jag har en brinnande passion för färg och form och är den som bland annat skapat Utmarks senaste logga. Älskar naturen och önskar mer tid där än framför datorn och tygerna. För det är bland färgstarka tyger och digital uppbyggnad som jag finns mest när jag inte njuter i naturen.

Martin modin

Guide & Instruktör

Han planerar, designar och övervakar uppförandet av byggnader. I praktiken innebär arkitektur att tillhandahålla tjänster i samband med tillkomsten av byggnader och det område på platsen som omger de byggnader vilka det är tänkt att människor ska bo i eller använda.

Emily wigerhäll

Sömnad, konstruktion & idéspruta

Jag planerar, designar, skissar och syr upp funktionella plagg för ute och inneliv. Driver egen tygshop, både fysiskt och på webben under namnet Emilixfabrics. Till det en studio/ateljé där alla beställningar och idéer sys ihop.

Eija Tuominen

Ekonomi

Jag älskar siffror och en av mina styrkor/svagheter är att jag kan sitta i timtal. Det känns viktigt för mig att det blir rätt. Älskar också naturen och har under flera år vistats i den på hästryggen. Otroligt skön känsla att liksom få glida fram en bit upp, med lite bättre sikt. Just det, sa jag att jag älskar gröna pärmryggar också.

Är du våran nästa Medarbetare

Utmark växer och vi planerar fler medarbetare i form av guider.