Utmarksverige

VARUKORG

KONTO

Fickhandbok för naturbörjare

“En bok för alla… Hurdå? Jo, ta tex Allemnasrätten, som är ganska snårig. Hur gör jag egentligen och vad är det som faktiskt gäller för mig som privatperson när jag ger mig ut i skogen?!

— Tony Blom
Vi på Utmark ”trodde” faktiskt att vi visste allt om Allemansrätten…
Fast när vi valde att fördjupa oss, insåg vi snart att vi visste väldigt lite och att det är en ganska snårig rättighet. Beroende på vart i naturen jag befinner mig så kan det se helt olika ut. Som tex ifall det är provat skog, naturreservat, nationalpark, natura 2000-område eller statligt ägd mark.
 
Så därför valde vi att skriva en bok med grundläggande fakta kring just Allemansrätten, Naturreservat osv.
unnamed (1)
Calm male relaxing with book in tent in nature

Upptäck naturens under med vår nya bok, ’Fickhandbok för Naturbörjare’ – den ultimata guiden för alla som vill utforska och förstå den svenska naturen!

Är du nyfiken på Allemansrätten, men känner dig osäker på dess detaljer och gränser? Du är inte ensam. Vi på Utmark trodde också att vi hade full koll, men en djupare dykning visade hur komplex och varierad denna rättighet faktiskt är. Detta blev inspirationen till vår bok.

’Fickhandbok för Naturbörjare’ är skriven för att klargöra och förenkla. Vi förklarar inte bara grunderna i Allemansrätten, utan även dess tillämpning i olika miljöer som privata skogar, naturreservat, nationalparker, Natura 2000-områden och statligt ägd mark.

Men boken är mer än bara en guide till Allemansrätten. Vi lär dig också praktiska färdigheter som att göra upp eld på ett säkert sätt, identifiera ätbara svampar och växter, samt upptäcka läkeväxter. Och, viktigast av allt, vi belyser ’den dödliga trion’ – de tre växterna i Sverige som kan vara dödliga vid förtäring.

Perfekt för både den erfarna utforskaren och nybörjaren, är ’Fickhandbok för Naturbörjare’ en oumbärlig följeslagare för alla dina äventyr i naturen. Skaffa din kopia idag och bli expert på att navigera och njuta av den svenska naturen med respekt och säkerhet

Beställ ditt eget exemplar av fickhandbok för nybörjare

”Med ’Fickhandbok för Naturbörjare’ i din ägo tar du ett viktigt steg mot en säkrare och mer givande naturupplevelse. Denna bok är inte bara en guide, det är en försäkring för bättre säkerhet under dina utflykter.

Varje sida i denna handbok är fylld med värdefull information och praktiska tips som skyddar dig och dina nära i naturen. Från grundläggande regler i olika naturmiljöer till detaljerade instruktioner för att hantera eld säkert, har ’Fickhandbok för Naturbörjare’ allt för att göra dina naturäventyr säkra och minnesvärda.

Förbered dig på det oväntade och ta kontroll över din naturupplevelse. ’Fickhandbok för Naturbörjare’ ger dig de verktyg du behöver för att vara trygg i naturen, vare sig du är en nybörjare eller en erfaren naturälskare. Skaffa din kopia nu och gör dina framtida utflykter både säkrare och mer njutbara!”

Boka gärna något av våra event

-

Max antal

1-2

Timmar

-

Datum

Föreläsning om Allemansrätten

Destination/ lokal: Enligt överenskommelse
Datum: Kontakta oss för boka datum

Boka ett föreläsningen med boken "Fickhandbok för naturbörjare" i fokus. 1-2tim då vi går igenom grunderna rörande allemansrätten, naturreservat och mycket mer. Eftersom föreläsningen är interaktivt har du närsomhelst möjlighet att ställa frågor.

Making coffee at the stake. Make coffee or tea on the fire of nature. Burned fire. A place for fire.

15

Max antal

4

Timmar

-

Datum

Kaffeprovning över eld i kombination med naturguidning

Destination:Enligt överenskommelse
Datum: Kontakta oss för boka datum

En kafferesa från Etiopien till Vietnam via Lenhovda till oss på mossen.

Kaffets aromer, hur jag hittar min egen bönfavorit och på vilket tillagningssätt som passar mig bäst.

Dessutom guidar vi om mossen och naturen runtomkring. Samtidigt väver vi in om vår Allemansrätt, för hur funkar den egentligen, ja fullt ut?!

Preparing food on a fire

15

Max antal

4

Timmar

-

Datum

Utomhusmatlagning över öppen eld!

Destination:Enligt överenskommelse
Datum: Kontakta oss för boka datum

Hos oss får du lära dig grunderna i att laga mat över öppen eld.
Eldens element - rök, glöd, värme, flammor är de element som du tillgår från en levande eld och är helt avgörande för att få till en bred smakupplevelse.